βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Ήλιος

Πιστώθηκαν 89 εκατ. ευρώ για δύο προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας

thermansi_spiti_kaskolΟ υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας ενέκρινε τη διάθεση πρόσθετης πίστωσης ύψους 89 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», η πρόσθετη αυτή πίστωση αναμένεται να καλύψει τις μέχρι σήμερα υποχρεώσεις προς τους υπόλοιπους δικαιούχους του προγράμματος που έχουν υλοποιήσει τις σχετικές παρεμβάσεις. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν άμεσα περίπου 13.500 νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά στα έργα του προγράμματος Εξοικονομώ των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίδεται λύση σε σημαντικό αριθμό έργων Δήμων, τα οποία βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Τα έργα αυτά αφορούν σε δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων με σημαντικά οφέλη για το τοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, το Υπουργείο προχωρά σε συμφωνία με το ΚΑΠΕ, τον αρμόδιο φορέα για την υλοποίηση της δράσης, ώστε να μπορέσουν άμεσα να συμβασιοποιθούν και τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε στάδιο συμβασιοποίησης, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ.