βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Σήμερα η καταβολή της 2ης δόσης του πετρελαίου θέρμανσης

petrelaio thermansis NO2Στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα η νέα δόση του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ οι τελευταίοι θα μπορούν να προχωρήσουν σε ανάληψη του ποσού αύριο.

Πρόκειται για τη 2η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για την φετινή χειμερινή σεζόν, με τον αριθμό των δικαιούχων να φτάνει τους 355.000.

Το συνολικό ποσό αναμένεται να διαμορφωθεί στα 45 – 46 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι από τις αρχές της φετινής σεζόν το Δημόσιο έχει εκταμιεύσει πάνω από 90 εκατ. για να τονώσει τη ζήτηση για αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Το κοινό φαίνεται να ανταποκρίνεται, καθώς ήδη οι αιτήσεις είναι περισσότερες από 820.000, εκ των οποίων περισσότερες από 750.000 έχουν γίνει δεκτές. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι και με τη σημερινή πληρωμή θα δουν όλοι οι δικαιούχοι το χρώμα του χρήματος. Κάποιοι που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους χθες ή στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, θα χρειαστεί να περιμένουν την επόμενη πληρωμή. Επίσης, όσοι από τους δικαιούχους δεν ζήτησαν μέσω της ηλεκτρονικής τους αίτησης να εισπράξουν την προκαταβολή του επιδόματος – αντιστοιχεί στο 25% του συνολικού ποσού – επίσης δεν πρόκειται να εισπράξουν χρήματα.

Οι 355.000 δικαιούχοι που θα βρουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είναι:

-Αυτοί που ζήτησαν προκαταβολή την οποία όμως δεν έχουν εισπράξει στα τέλη Νοεμβρίου οπότε και έγινε η πρώτη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

-Αυτοί που έχουν ήδη αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης οπότε πλέον πρέπει να τους καταβληθεί το συνολικό ποσό του επιδόματος.