βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Σαχινίδης: Υπό εξέταση η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο

«Πλέον η χώρα μας έχει φτάσει σε εκείνο το σημείο της δημοσιονομικής προσαρμογής που μας επιτρέπει να κάνει μια αξιολόγηση μέτρων που πάρθηκαν στο παρελθόν, μετά από πολλές φορές από εμμονή και πίεση της τρόικας», δήλωσε ο Φ. Σαχινίδης στον ραδιοσταθμό ΒήμαFM, αναφορικά με τα αιτήματα του ΠΑΣΟΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης και τον ΦΠΑ στην εστίαση.

«Είπα στον κ. Στουρνάρα ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει οριστικοποιήσει τις θέσεις της για το θέμα του πετρελαίου μέχρι την επόμενη επίσκεψη της τρόικας το καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά το άλλο μέτρο, του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Σαχινίδης δήλωσε: «Θα πρέπει να προλάβουμε την καλοκαιρινή σεζόν και να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλους όσοι σκέφτονται να έρθουν στη χώρα. Να δείξουμε ότι και η Ελλάδα θα έχει χαμηλό ΦΠΑ στην εστίαση το καλοκαίρι, ώστε να κερδίσουμε κόσμο από τους ανταγωνιστές μας».

Δεν έκρυψε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ γιατί καρπώνεται η ΝΔ τα θετικά αποτελέσματα, ενώ, όπως είπε, ως αξιωματική αντιπολίτευση ήταν αρνητική και προσέθεσε: «Όταν, λοιπόν, κάποιοι προσπαθούν να καρπωθούν τα αποτελέσματα σκληρών πολιτικών, χωρίς οι ίδιοι να έχουν συνεισφέρει, αυτό προκαλεί τουλάχιστον ένα αίσθημα αρνητικό σε όλους εμάς που εκείνη τη δύσκολη στιγμή δηλώσαμε παρόντες».