βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Ενεργειακά Τζάκια

Σε έξαρση η παράνομη υλοτομία στην Ηλεία

Η παράνομη υλοτομία οργιάζει στην Ηλεία και αυτό έχει θέσει σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δασαρχείων και της Διεύθυνσης Δασών.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, Ιδιαίτερα έντονο παρουσιάζεται το πρόβλημα στη ζώνη ευθύνης του Δασαρχείου Πύργου, όπου τα εναπομείναντα δάση κινδυνεύουν από αφανισμό εξαιτίας της δράσης των λαθροϋλοτόμων. Οι καταγγελίες είναι καθημερινές και στόχος των ανθρώπων αυτών είναι οποιαδήποτε ποιότητα και ποσότητα ξύλου, είτε καίγεται εύκολα είτε χαρακτηρίζεται ως «ακατάλληλο» για καύση. Έτσι οι λαθροϋλοτόμοι κυνηγούν από δρυς έως ευκάλυπτο, την ώρα που η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη.
Ο δασάρχης Πύργου Νίκος Χριστοδούλου, στάθηκε στην έξαρση του φαινομένου που οξύνεται λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και που τείνει ανεξέλεγκτο, καθώς ακόμα και κάτοικοι περιοχών προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα ευρώ δουλεύουν για έμπορους ξυλείας από άλλες περιοχές, κόβοντας αυτοί τα δέντρα.
“Σχεδόν καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες για κοπή δέντρων και μεταφορά φορτίων. Μας έχουν αναφέρει κυρίως τις περιοχές του Αλφειού, της Σπιάντζας, της Φολόης, του Βασιλακίου, των Άσπρων Σπιτιών» είπε ο κ. Χριστοδόλου οριοθετώντας τη ζώνη που είναι έντονο το φαινόμενο. Στην περιοχή του Κάμπου, στις Θίνες Βαρθολομιού και στα Σαμαρέϊκα Βουπρασίας παρουσιάζονται επίσης περιστατικά λαθροϋλοτομίας.