βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Σημαντική η συμμετοχή στο σεμινάριο για τη θέρμανση του Mediterranean College

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή φοιτητών ΑΕΙ/ΤΕΙ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ενεργειακών Επιθεωρητών και άλλων επαγγελματιών του κλάδου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στο Lecture Hall του Mediterranean College, το Σεμινάριο «Αποτελεσματικοί Τρόποι Θέρμανσης».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας» σηματοδοτώντας την έναρξη του εν λόγω προγράμματος, που προσφέρει η Σχολή Μηχανικών και ο Τομέας Ενέργειας του Mediterranean College.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δρ. Μαρκάτος, πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα εξειδίκευσης σε τομείς που η αγορά εκδηλώνει, ακόμη και σε περίοδο, κρίσης μεγάλη ζήτηση. Στη συνέχεια ο Δρ. Ζέρβας, Διευθυντής της εταιρείας C-Energy που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας, ανέπτυξε βασικές έννοιες, θεωρίες και πρακτικές που εισήγαγαν το ακροατήριο στο θέμα. Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ανέπτυξε τις έννοιες της διεσπαρμένης παραγωγής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της συμπαραγωγής και της ενεργειακής οικονομίας ενώ στο δεύτερο διεξήγαγε μία συγκριτική παρουσίαση συμβατικών μεθόδων θέρμανσης με την υπέρυθρη θέρμανση. Τέλος, η Υπεύθυνη της Σχολής Μηχανικών του Mediterranean College κα Ελένη Μισοκεφάλου, παρουσίασε τη δομή και τους στόχους του προγράμματος καταδεικνύοντας τη σημαντικότητα της απόκτησης ολοκληρωμένης γνώσης σε τομείς όπου μπορούν οι μηχανικοί αλλά και οι επαγγελματίες του χώρου να δραστηριοποιηθούν τα επόμενα χρόνια. Η μεγάλη προσέλευση καθώς και η θετική ανταπόκριση των συμμετεχόντων κατέστησε σαφές ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις  δεν είναι απλά χρήσιμες εξαιτίας του ενημερωτικού τους χαρακτήρα αλλά αποτελούν πολύτιμη ευκαιρία συνάθροισης επιστημόνων και επαγγελματιών με κοινά ενδιαφέροντα μελέτης.


Σχετικά θέματα