βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Στροφή των καταναλωτών στο φυσικό αέριο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, βάζουν «φωτιά» στα γραφεία των εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Θεσσαλία, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να συνδέσουν το σύστημα θέρμανσής τους με τα δύο τοπικά δίκτυα παροχής φυσικού αερίου, για να αξιοποιήσουν την ανταγωνιστικότερη τιμή του καυσίμου, έναντι του πετρελαίου θέρμανσης.

«Το κόστος του φυσικού αερίου, δηλαδή, ήταν σημαντικά μειωμένο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης κι αν λάβουμε υπόψη τις τιμές των πετρελαιοειδών, θα έχουμε νέα πτωτική τάση στο επόμενο διάστημα» εξήγησε στην «Η» ο εμπορικός διευθυντής των δύο εταιρειών Λεωνίδας Μπακούρας, προσθέτοντας πως για ένα διαμέρισμα 90 – 100 τ.μ., το ετήσιο κόστος θέρμανσης με αέριο εκτιμάται στα περίπου 750 ευρώ.

Νέες συνδέσεις

Το διευθυντικό στέλεχος των δύο ΕΠΑ επισήμανε ακόμη ότι μόνο το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη οι «κάνουλες» του φυσικού αερίου άνοιξαν για ακόμη 3.245 διαμερίσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νέων συνδέσεων, στο εντεκάμηνο σε πάνω από 14.500 κατοικίες, ενώ στην Θεσσαλία, αντίστοιχα συνδέθηκαν επιπλέον 1.954 διαμερίσματα το Νοέμβριο και συνολικά περίπου 7.000 το πρώτο εντεκάμηνο. «Μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη έχουν ενεργοποιηθεί συνδέσεις σε συνολικά 162.663 νοικοκυριά, που αντιστοιχούν στο 45% του πληθυσμού, ενώ στη Θεσσαλία σε 57.400 νοικοκυριά ή το σχεδόν 41% του τοπικού πληθυσμού», τονίζει ο κ. Μπακούρας και επικαλούμενος τα νέα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί προβλέπει πως και το 2013 θα κλείσει με σχεδόν 15.500 νέες συνδέσεις για τη Θεσσαλονίκη και άλλες περίπου 7 – 8.000 στη Θεσσαλία.

(του Λεωνίδα Λιάμη, Ημερησία, 13/12/2012)