βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Συντήρηση

Συντήρηση κλιματιστικού: Απαραίτητη διαδικασία για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα

Πολλές είναι οι πληροφορίες που δίνονται για τη σωστή επιλογή του κλιματιστικού, ωστόσο, ελάχιστη ενημέρωση υπάρχει για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η συντήρηση της συσκευής έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία και η αντοχή στο χρόνο για το κλιματιστικό και υγιεινές συνθήκες στην ατμόσφαιρα για εμάς.

Η συχνότητα του service εξαρτάται από τη χρήση του κλιματιστικού (από τις ώρες λειτουργίας ), από τις συνθήκες περιβάλλοντος (μεγάλες ή πολύ μικρές θερμοκρασίες, ρυπογόνο περιβάλλον με κάπνες ή σκόνες κλπ.).

Όμως τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τουλάχιστον, θα πρέπει να γίνεται συντήρηση από ειδικό τεχνίτη ψυκτικό. Βεβαίως, είναι αυτονόητο ότι ειδικό τεχνίτη θα πρέπει να καλούμε και όταν αντιλαμβανόμαστε ασυνήθιστη συμπεριφορά στη λειτουργία του μηχανήματος (μειωμένη απόδοση, ασυνήθιστοι θόρυβοι κλπ.).

Καθαρισμός των φίλτρων

Ο καθαρισμός των φίλτρων που συγκρατούν τη σκονή αποτελεί βασικό κεφάλαιο στο θέμα της συντήρησης του κλιματιστικού. Τα φίλτρα, συγκρατώντας τη σκόνη, την εμποδίζουν να ανακυκλωθεί εντός του δωματίου και του χώρου όπου κατοικούμε. Τα φίλτρα είναι μεμβράνες που αφαιρούνται εύκολα και πλένονται απλά, με νερό. Αφού στεγνώσουν τοποθετούνται και πάλι στη συσκευή και είναι έτοιμα για χρήση. Κατά κανόνα τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται κάθε 50 με 60 ώρες λειτουργίας του κλιματιστικού.

Ετήσια συντήρηση

Εκτός από οποιαδήποτε συντήρηση ή καθαρισμό κάνουμε μόνοι μας, είναι απαραίτητο, μια φορά το χρόνο, να πραγματοποιείται ολοκληρωμένη συντήρηση του κλιματιστικού μας από εξειδικευμένο συνεργείο, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, καθαρίζονται και άλλα μέρη της συσκευής, πέρα από τα φίλτρα, που συγκρατούν σκόνη και σωματίδια.

Βασικά σημεία της ετήσιας συντήρησης είναι ο έλεγχος των πιέσεων, της ποσότητας του ψυκτικού υγρού καθώς και οπτικός και ακουστικός έλεγχος για τη γενική κατάσταση του μηχανήματος και ασυνήθιστους θορύβους.

Προσοχή στην αποβολή της υγρασίας

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται, επίσης, στο σωληνάκι που καταλήγει έξω από το δωμάτιο στη βεράντα, το οποίο θα πρέπει να προσέχουμε να μην είναι μπλοκαρισμένο ή αναποδογυρισμένο. Στόχος είναι να αποβάλλεται η υγρασία με τη μορφή νερού. Αν όμως δημιουργηθεί κάποιο εμπόδιο, το νερό συσσωρεύεται και μπορεί να επιστρέψει μέσα, τρέχοντας από τις γρίλιες του κλιματιστικού.

 

Δείτε τιμές για κλιματιστικά, ηλεκτρικά καλοριφέρ και σόμπες αλογόνου.