βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

ΣΥΡΙΖΑ: Απατεωνιά η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο

Σε καθαρή απατεωνιά σε βάρος των πολιτών εξελίσσεται η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει υπέρογκα το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, με στόχο δήθεν την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Γερμανίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και Ευγενία Ουζουνίδου.

Σύμφωνα με τους τρεις βουλευτές , την ώρα που οι κερδοσκόποι πλουτίζουν για άλλη μια φορά σε βάρος του κόσμου της εργασίας και των ανέργων, πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με τα κριτήρια για την χορήγηση των επιστροφών φόρου πετρελαίου θέρμανσης, ενώ μόνο ως «ασπιρίνη στον καρκίνο», για τα φτωχά και λαϊκά στρώματα, μπορεί να χαρακτηριστεί το επίδομα θέρμανσης στα νοικοκυριά.

Βασική και πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ , σημειώνουν οι βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας του κόμματος, είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και η εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης να γίνει άμεσα προς τα κάτω.