βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Ενεργειακά Τζάκια

Σύλληψη λαθροϋλοτόμου που έκοβε δέντρα μέσα στη νύχτα

Όσο  κρυώνει ο καιρός και αυξάνεται  η ζήτηση για καυσόξυλα, τόσο  κάνουν… υπερωρίες οι αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι που έχουν ρημάξει τα δάση της χώρας για να εξασφαλίσουν κέρδος! Ένας από αυτούς συνελήφθη επί τω έργω στις τέσσερις τα ξημερώματα στο δημοτικό διαμέρισμα Στράτου στο Αγρίνιο, όπου είχε κόψει μεγάλη ποσότητα ξυλείας!

Οι δασικοί  υπάλληλοι που έκαναν περιπολίες  στην περιοχή του Πεταλά κοντά στη Λεπενού, εντόπισαν τον λαθροϋλοτόμο τη στιγμή που μετέφερε με ένα φορτηγάκι τα ξύλα τα οποία είχε κόψει παράνομα. Τα κούτσουρα υπολογίζεται ότι ζύγιζαν σχεδόν δυο τόνους και το χειρότερο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά ήταν… χλωρά!

Σε βάρος  του δράστη υποβλήθηκαν μηνύσεις από τους υπαλλήλους του Δασαρχείου και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου για παράνομη κοπή δέντρων χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής. Το φορτηγάκι του κατασχέθηκε, όπως και η ξυλεία που θα βγει σε πλειστηριασμό σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία.

*** Καταγγελίες για παράνομη κοπή δέντρων στην περιοχή του Αγίου Σουλά που είχε καεί το περασμένο καλοκαίρι από μεγάλη πυρκαγιά, διερευνούν οι αρμόδιες αρχές στη Ρόδο. Δεκάδες δέντρα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στη φυσική αναδάσωση βρέθηκαν κομμένα, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι στην περιοχή δούλευαν ασταμάτητα δύο λαθροϋλοτόμοι με αλυσοπρίονα, οι οποίοι εμφανίστηκαν με δύο αυτοκίνητα.

(από το protothema.gr)