βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Θερμαντικά πανελ

Τα “άγνωστα” πλεονεκτήματα της υπέρυθρης θέρμανσης

Σίγουρα σε καιρούς οικονομικής κρίσης, το πρώτο στοιχείο για το οποίο ζητούν ενημέρωση οι καταναλωτές που βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης εναλλακτικών μορφών θέρμανσης είναι το κόστος και η εξοικονόμηση χρημάτων που θα τους εξασφαλίσει η όποια επιλογή.

Σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου, η επιλογή των θερμαντικών πάνελ για τη θέρμανση κατοικιών ή και άλλων χώρων, εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη για την τσέπη των καταναλωτών καθώς προσφέρουν μέγιστη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας η οποία μπορεί να φτάσει έως και 50% συγκριτικά με καύσιμα όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ενώ σε σχέση με συστήματα όπως τα κλιματιστικά και τα συμβατικά ηλεκτρικά θερμαντικά, η εξοικονόμηση μπορεί να αγγίξει και το 80%.

Η παραπάνω εξοικονόμηση είναι αποτέλεσμα αφενός του ότι τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης έχουν λογικό κόστος απόκτησης και αφετέρου του ότι έχουν πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος συγκριτικά με άλλα συστήματα αλλά και μηδενικά έξοδα συντήρησης.

Εκτός όμως από το οικονομικό όφελος που σχετίζεται με την κατανάλωση, τα θερμαντικά πάνελ προσφέρουν μια σειρά από άλλα πλεονεκτήματα τα οποία εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Για παράδειγμα, ελαχιστοποιούνται τα βαψίματα και οι συντηρήσεις λόγω εξάλειψης της υγρασίας, εξοικονομείται ο χώρος ο οποίος σε άλλη περίπτωση θα χρησιμοποιήτο για το λεβητοστάσιο, δεν υπάρχουν έξοδα για καπνοδόχους, καπνοκαθαρισμούς κ.λπ.

Άλλα πλεονεκτήματα:

– Τελείως καθαρή – άοσμη και αθόρυβη λειτουργία
– Απλούστατη τοποθέτηση των θερμαντικών σωμάτων
– Δυνατότητα αυτονόμησης του κάθε δωματίου με μηδαμινό έξοδο ενός θερμοστάτη
– Απλή και φιλική προς τον χρήστη ρύθμιση
– Ακριβής μέτρηση κατανάλωσης
– Όμορφο design καθώς υπάρχει η δυνατότητα να απεικονίζουν μοτίβα της αρεσκείας μας
– Εξοικονόμηση χώρου
– Δεν υπάρχουν τα γνωστά ανθυγιεινά ρεύματα αέρος της συμβατικής θέρμανσης
– Ο αέρας δεν υγροποιείται στους τοίχους και αποφεύγεται η δημιουργία μούχλας
– Ελαχίστη διαβάθμιση θερμοκρασίας
– Ευεργετικά αποτελέσματα , σε όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού