βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει το Taxis για το επίδομα θέρμανσης – Αναμένεται η απόφαση του Υπ. Οικ.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει στο σύστημα Taxis η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης της περιόδου 2017 – 2018, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών και η σχετική απόφαση για το επίδομα.

Η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ, καθώς για τον προσδιορισμό του επιδόματος θα υπολογιστούν οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης από την έναρξη της ημερομηνίας διάθεσης.

Στην απόφαση του Υπ. Οικ. αναμένεται ότι θα καθορίζονται και τα νέα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους θα περικοπεί περίπου στο μισό, δεδομένου ότι το κονδύλι στον προϋπολογισμό είναι μειωμένο κατά σχεδόν 50%.

Συγκεκριμένα, το κονδύλι για φέτος είναι στα 47 εκατ. ευρώ, ενώ το πέρυσι δόθηκαν 92 εκατ. ευρώ.

Η νέα αυτή περικοπή εκ των πραγμάτων αναμένεται ότι θα επιφέρει και αλλαγές στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τον προσδιορισμό των δικαιούχων ή/και σημαντικό μικρότερο επίδομα σε σχέση με πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων πέρυσι έφτασε τους 500.000.

Η καταβολή του επιδόματος θα αρχίσει από 1/1/2018. Η πρώτη δόση θα αφορά ποσότητες πετρελαίου που έχουν αγοραστεί από 15/10/2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν.

Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι σχετικές αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν στο Taxis έως και τις 31 Μαΐου.


Σχετικά θέματα