βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Τη μείωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης ζητεί η ΔΗΜΑΡ

Με αφορμή την ομολογία του ΔΝΤ για λάθη στη διαχείριση του προγράμματος στην Ελλάδα, η Δημοκρατική Αριστερά σημειώνει ότι «η παραδοχή του ΔΝΤ για λάθη στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ενισχύει το αίτημα ουσιαστικών αλλαγών», μεταξύ των οποίων και η μείωση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως σημειώνει, πρέπει να υπάρξει τροποποίηση μέτρων που αποδείχθηκε ότι δεν αποδίδουν όπως η υπερφορολόγηση και ζητά συγκεκριμένα μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, πρόκειται για ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και ταυτόχρονα θα  ενισχύσουν τη ζήτηση βοηθώντας την οικονομική δραστηριότητα, χωρίς τελικά να προκαλούν μείωση στα έσοδα του κράτους.

Το κόμμα επαναλαμβάνει πως δεν θα δεχθεί μέτρα σε βάρος των μισθωτών και τονίζει πως η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνδεθεί με την ανάπτυξη και την απασχόληση. Για αυτό, όπως λέει, είναι απαραίτητο να υπάρξει ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή ενίσχυση για αναπτυξιακές παρεμβάσεις και προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία.