βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Ενεργειακά Τζάκια

Τι προϋποθέσεις απαιτούνται για την εγκατάσταση μιας σόμπας πέλλετ

Η εγκατάσταση μιας σόμπας πέλλετ, η οποία σημειωτέον πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από εξειδικευμένους τεχνικούς, απαιτεί ουσιαστικά δύο προϋποθέσεις: πρώτον, την ύπαρξη πρίζας σε κοντινή απόσταση προκειμένου η συσκευή να μπορεί να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρισμό και δεύτερον, την πρόσβαση σε καμινάδα ή σε εξωτερικό τοίχο για τη μηχανική εξαγωγή του καπνού.

Όσον αφορά την καμινάδα που αναφέρθηκε, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα «άνοιγμα» διαμέτρου περίπου οκτώ εκατοστών από την οποία θα περνάνε οι 2 αγωγοί που χρειάζονται για τη λειτουργία τη σόμπας. Από τον έναν αγωγό θα βγαίνει ο καπνός που παράγεται από την καύση. Εάν μένετε σε διαμέρισμα, ο αγωγός αυτός μπορεί εύκολα να καταλήγει στη βεράντα σας χωρίς να δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα όσον αφορά τους υπόλοιπους ενοίκους ή ακόμα κι εσάς. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να ενημερωθείτε για τον εσωτερικό κανονισμό της πολυκατοικίας ώστε να σιγουρευτείτε ότι τέτοιου τύπου παρεμβάσεις είναι επιτρεπτές.

Από το δεύτερο αγωγό που θα χρειαστούμε, να εισέρχεται ο καθαρός αέρας ο οποίος ανατροφοδοτεί την καύση.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε ήδη, οι σόμπες πέλλετ χρειάζονται μια υποδοχή ρεύματος καθώς προκειμένου να μπορέσει να ανάψει η φωτιά οι σόμπες μας πρέπει να παραμένουν συνδεδεμένες με την πρίζα.

Εκτός από τα παραπάνω τώρα, είναι απαραίτητο το μπουρί να έχει τον απαραίτητο χώρο προκειμένου να υψωθεί κάθετα στη σόμπα για τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Τέλος, στην περίπτωση που μιλάμε για σόμπες πέλλετ νερού, οι οποίες συνδέονται με τα καλοφιρέρ του χώρου μας, θα πρέπει να υπάρχει και το απαραίτητο «κολέκτερ», προκειμένου να διοχετευθεί το ζεστό νερό που παράγεται από την καύση του πέλλετ στα θερμαντικά σώματα που καλύπτουν το χώρο.

 

Δείτε τιμές για σόμπες και καυστήρες πέλλετ.