βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Το ΦΕΚ για την επιδοτούμενη αλλαγή της εγκατάστασης θέρμανσης σε αέριο

fysiko_aerio_louloudiΔημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική ΚΥΑ (αρ. φύλλου 479/30.3.2015), που ανάβει το “πράσινο φως” για να προχωρήσει το πρόγραμμα χρηματοδότησης καταναλωτών με άτοκα δάνεια για την μετατροπή οικιακών καυστήρων πετρελαίου σε φυσικού αερίου.

Η εν λόγω ρύθμιση είχε ψηφιστεί από τη Βουλή στις 14 Νοεμβρίου, όμως η ΚΥΑ που την εξειδίκευε δεν είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τα κονδύλια που έχουν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα Άτοκης Χρηματοδότησης Εσωτερικών Εγκαταστάσεων φθάνουν τα 10 εκατ. ευρώ για την Αττική, ενώ έχουν δεσμευθεί άλλα 5 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, η καταβολή της χρηματοδότησης στην ΕΠΑ (Εταιρεία Παροχής Αερίου) Αττικής, στην ΕΠΑ Θεσσαλίας και στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης θα διενεργείται τμηματικά.

Ειδικότερα:

– έως 40% του προϋπολογισμού της δράσης που διαχειρίζονται, με την υπογραφή της σύμβασης.

– οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται, έπειτα από αίτηση των φορέων, ανάλογα με την πορεία των πληρωμών και κάθε δόση θα ανέρχεται κατά μέγιστο σε ποσοστό 30% του προϋπολογισμού της δράσης που διαχειρίζονται.

Διαβάστε εδώ όλο το περιεχόμενο του ΦΕΚ:  FEK THERMANSIS