βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο «προσέχει την τιμή του» – Νέα μείωση 5% στην τιμή από τη ΔΕΠΑ

fysiko aerio oximataΣημαντική μείωση στην τιμή φυσικού αερίου βλέπουν πλέον οι επαγγελματίες και ιδιώτες οδηγοί καθώς το κόστος του καυσίμου είναι κατά 5% φθηνότερο.

 

Τα αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο μπορούν να διανύσουν με οικονομά και αυτονομία χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την επικράτεια απολαμβάνοντας ένα συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου.

 

Οι σημαντικότερες «γωνιές» της Αθήνας μπορούν πλέον να υποδεχθούν τους οδηγούς που κινούνται με φυσικό αέριο. Όμως και εκτός της πρωτεύουσας, άλλες μεγάλες πόλεις εξυπηρετούν έναν μεγάλο αριθμό οχημάτων φυσικού αερίου, τα οποία κάνουν μια «στάση» στη Λάρισα, το Βόλο, τη Λαμία ή τη Θεσσαλονίκη για ανεφοδιασμό. Τα πρατήρια Fisikon είναι πλέον το σήμα κατατεθέν της οικολογικής οδήγησης και κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο δρόμος προς τη νέα γενιά καυσίμων είναι πλέον (ευτυχώς) χωρίς επιστροφή.

 

Βασικό πλεονέκτημα του φυσικού αερίου κίνησης (CNG) παραμένει το γεγονός ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να νοθευθεί καθώς το γέμισμα γίνεται απευθείας από τους υπόγειους αγωγούς της ΔΕΠΑ.

Επιδοτήσεις για τα επαγγελματικά οχήματα φυσικού αερίου

Επιχειρήσεις με αυξημένες ανάγκες μετακίνησης και  μεταφοράς αγαθών όπως είναι μεταφορικές εταιρείες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών courier, ταξί, τουριστικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες από τον κλάδο της κατασκευής (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κλπ) μπορούν να εκμεταλλευθούν και το χαμηλότερο κόστος αγοράς οχημάτων φυσικού αερίου.

Οι επαγγελματίες οδηγοί μπορούν να αποκτήσουν ολοκαίνουρια οχήματα φυσικού αερίου κάνοντας χρήση προγραμμάτων επιδότησης που προσφέρουν μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ.

Η ΔΕΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος για την περαιτέρω ανάπτυξη της αεριοκίνησης προχώρησε σε συμφωνία με τις εταιρίες ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ, ΜΕRCEDES-BENZ EΛΛΑΣ, GENERAL MOTORS HELLAS A.E. και KOSMOCAR AE για την επιδότηση συγκεκριμένου αριθμού επαγγελματικών οχημάτων φυσικού αερίου. 

Η επιδότηση, αφορά είτε σε μείωση της τιμής αγοράς του οχήματος, είτε σε διάθεση δωρεάν καυσίμου και σκοπό έχει τη γνωριμία των επαγγελματιών-οδηγών με το οικολογικό και οικονομικό φυσικό αέριο (οικονομία στην κατανάλωση έως 60%).

 

  • SCODA OCTAVIA 1.4 TSI G-TECH
  • OPEL COMBO
  • MERCEDES SPRINDER NGD
  • VOLKSWAGEN CADDY
  • MERCEDES B-CLASS 200 NGD
  • MERCEDES E-CLASS 200 NGD

 

Αυτοκίνητα φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά

 

Η εγχώρια και διεθνής αγορά προσφέρουν μια ευρεία γκάμα από μοντέλα φυσικού αερίου (ΙΧ και επαγγελματικά) και μια σειρά από κίνητρα (επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κλπ) για τη μετακίνηση με φυσικό αέριο.

Οι Έλληνες οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους ΙΧ και επαγγελματικά CNGμοντέλα από όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα πιο γνωστά μοντέλα κυκλοφορούν και σε CNG εκδόσεις ενώ η γκάμα τους διευρύνεται συνεχώς με νέα μοντέλα να κάνουν την εμφάνισή τους στη διεθνή και την ελληνική αγορά. Ήδη στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν CNG οχήματα γνωστών αντιπροσωπειών όπως είναι η Fiat (Fiat 500L Natural Power, Fiat Qubo 1.4 70 PS, Fiat Punto 1.4 70 PS, Fiat Panda, Fiat Doblo 1.4 T-Jet 120 PS), η Audi (Audi A3 Sportback g-tron),η MercedesBenz (B Class 200, E 200 NTG, Benz Sprinter NGT), η Lancia (Lancia Ypsilon 0.9 TwinAir), η Piaggio,η  Iveco  (Iveco Daily), η Volskwagen (VW Golf 1.4 TGi, Passat 1.4 TSI 150 PS EcoFuel, EcoUp, CaddyVan Ecofuel),  η Seat (Seat Leon 1.4 TGI 110 PS), η Skoda(OctaviaG-TEC) και η Opel (Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo, Opel Combo 1.4 T-Jet 120 PS).

Σε μια περίοδο όπου το δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου διευρύνεται συνεχώς και το θεσμικό πλαίσιο έχει ολοκληρωθεί, το φυσικό αέριο γίνεται πρωταγωνιστής όχι μόνο στα επιχειρηματικά δρώμενα του κλάδου αλλά στη καθημερινότητα ιδιωτών και επιχειρήσεων.