βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

Φυσικό αέριο κίνησης: Συμφέρει τελικά;

taxi

Το «τεστ της αλήθειας» για την αεριοκίνηση και όλα όσα υπόσχεται η χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο κίνησης είναι πια γεγονός. Και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες ιδιοκτητών ΙΧ, αλλά και επαγγελματιών αυτοκινητιστών.

Ανάμεσα στα χιλιάδες ταξί της Αθήνας, υπάρχουν πλέον και ορισμένα «φυσικά» ταξί που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το FISIKON – το συμπιεσμένο φυσικό αέριο ή CNG που διαθέτει η ΔΕΠΑ μέσω ενός ταχέως αναπτυσσόμενου δικτύου σταθμών ανεφοδιασμού φυσικού αερίου κίνησης.

Σημειώνεται δε ότι το φυσικό αέριο κίνησης (CNG), δεν έχει ουδεμία σχέση με το υγραέριο (LPG) με το οποίο συχνά συγχέεται.

Μιλώντας λοιπόν με έναν αυτοκινητιστή που έχει εμπιστευθεί το FISIKON στην επαγγελματική του δραστηριότητα, προσπαθήσαμε να επαληθεύσουμε εάν όλα όσα λέγονται τόσο για τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, όσο και για την οικονομία του φυσικού αερίου, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Και οι απαντήσεις ήταν κάτι περισσότερο από θετικές. Όπως μας εξηγεί ο κ. Δημήτρης Μελέτης, επαγγελματίας οδηγός ταξί, το φυσικό αέριο πλεονεκτεί …[διαβάστε εδώ τη συνέχεια].