βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Χωρίς πετρέλαιο το 80% των σπιτιών στην Ξάνθη

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης παραμένουν τα σπίτια της Ξάνθης, με το 80% να απέχει από την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, ενώ με τον ίδιο ρυθμό συνεχίζονται οι διακοπές του κοινόχρηστου ρεύματος με τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να μην μπορούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όπως σημειώνει μιλώντας στο ThrakiToday.com ο κ. Αθανάσιος Κεχαγίογλου, ιδιοκτήτης διαχειριστικής εταιρίας στην Ξάνθη, «μόλις ένα 20% των οικοδομών της Ξάνθης έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς οι περισσότερες οικοδομές δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο». Μάλιστα όπως εξηγεί ο ίδιος οι ποσότητες που προμηθεύονται τα σπίτια της Ξάνθης δεν ξεπερνούν σε αξία τα 1000-1500 ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως το πετρέλαιο θέρμανσης δεν επαρκεί για περισσότερες από 20 ημέρες.

«Το σύστημα του επιδόματος θέρμανσης δεν λειτουργεί και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά και ως εκ τούτου δεν έχει τονώσει καθόλου τη ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό είναι λογικό άλλωστε αφού για να πάρει κάποιος την επιστροφή πρέπει πρώτα να πληρώσει για να αγοράσει το πετρέλαιο και δυστυχώς χρήματα δεν υπάρχουν» εξηγεί ο κ. Κεχαγίογλου. Την ίδια στιγμή ωστόσο παρατηρείται το φαινόμενο όλο και περισσότερες οικοδομές να μένουν χωρίς κοινόχρηστο ρεύμα, να βυθίζονται στο σκοτάδι παραμένοντας φυσικά χωρίς ανελκυστήρες, λόγω συσσωρευμένων οφειλών προς τη ΔΕΗ, η οποία με τη σειρά της προχωράει στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

«Βλέπουμε ότι παρά το γεγονός ότι τα κοινόχρηστα έχουν συρρικνωθεί, αφού δεν υπάρχει πλέον το πετρέλαιο θέρμανσης, υπάρχει αδυναμία στην αποπληρωμή των κοινοχρήστων και καθυστερήσεις πολλών μηνών που οδηγεί στη διακοπή της παροχής ρεύματος» σημειώνει ο κ. Κεχαγίογλου.