βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Φυσικό αέριο

21,6% κάτω η τιμή του αερίου, το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης

AERIO EUROΤην πρώτη επιλογή των πολιτών της Θεσσαλονίκης αποτελεί η χρήση του φυσικού αερίου προσφέροντας οικονομία, ευκολία στη χρήση ενώ παράλληλα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, σημαντική είναι η μείωση της τιμή του «μπλε» καυσίμου τον φετινό Φεβρουάριο, η οποία η οποία είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ανέρχεται σε 0,56 €/Nm3  (0,050 €/ kWh) για τη Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων, μειωμένη κατά 21,6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2014.

Αντίστοιχα, μείωση της τάξεως του 2,2% παρουσιάζει στην αυτόνομη θέρμανση (οικιακή χρήση) σε σχέση με τον Ιανουάριο 2016. Παράλληλα το φυσικό αέριο προσφέρει 24,8% εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΑ, αναγνωρίζοντας την ζήτηση για την χρήση φυσικού αερίου και παρά την σημαντική οικονομική ύφεση, υλοποιείται σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, πραγματοποιώντας επεκτάσεις δικτύου σε υφιστάμενες καθώς και σε νέες περιοχές. Συγκεκριμένα το δίκτυο επεκτείνεται στις περιοχές της Σίνδου, των Πεύκων, των Νέων Επιβατών, στην περιοχή της Νικόπολης (Δήμος Σταυρούπολης) και στα Διαβατά, με τις εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός του 2016 καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών.

Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης συνεχίζει με υπευθυνότητα να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες στους πολίτες της, σταθερά από το 2000 και για το λόγο αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου και να απολαύσουν τα οφέλη του μέσα σε 30 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά κτίρια που βρίσκονται στο υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου και οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να επωφεληθούν των προνομίων της δράσης, μπορούν να καταθέσουν “Αίτηση Ενδιαφέροντος” προκειμένου η Ε.Π.Α. να διενεργήσει δωρεάν αυτοψία στον χώρο τους και να τους επιδώσει την σχετική προσφορά σύνδεσης.