βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

225.000 αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης μέχρι στιγμής

Τις 225.000 έχουν φτάσει συνολικά μέσα σε δύο εβδομάδες οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος πετρελαίου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Ωστόσο, οι δικαιούχοι δεν έχουν εισπράξει τις προκαταβολές, οι οποίες θα χορηγούνταν «άμεσα» όπως είχε δεσμευθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που δεν ευνοούν τις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης, το γεγονός ότι περίπου ένας στους τρεις δικαιούχους (οι συνολικοί δικαιούχοι υπολογίζονται σε 580.000) έχει ήδη υποβάλει αίτηση για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης αξιολογείται θετικά από αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Εκτιμάται πως φέτος θα είναι τελικά περισσότεροι οι καταναλωτές πετρελαίου οι οποίοι θα λάβουν το επίδομα μετά την περυσινή παταγώδη αποτυχία, όταν από τα 280 εκατ. ευρώ τα οποία ήταν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό δόθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις προκαταβολές, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων «τις επόμενες ημέρες» ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση το σύνολο του επιδόματος καταβάλλεται «εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης».

Δείτε εδώ αναλυτικά ποιοι δικαιούνται και πώς θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης 2013 – 2014