βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο
51,5 εκατ. ευρώ από το ΥΠΟΙΚ για θέρμανση – Που θα δοθούν
Τη διάθεση 51,5 εκατ. ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης ανακοίνωσε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση προχωράει στη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ως αποτέλεσμα της χρηστής οικονομικής διαχείρισης 2013.
Τα 10 εκατ. ευρώ θα καλύψουν δαπάνες νοσοκομείων, ειδικά του ΕΣΥ ορεινών περιοχών, και τα υπόλοιπα 4 εκατ. ευρώ θα πάνε σε δαπάνες θέρμανσης σχολείων.
Επιπροσθέτως, 37,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως προκαταβολές για επίδομα θέρμανσης εντός του 2013, είπε ο κ. Σταϊκούρας. Ήδη έχουν διατεθεί ως προκαταβολές 22,7 εκατ. ευρώ.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο της ενημέρωσης επανέλαβε την εκτίμηση του ότι θα επιτευχθεί πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ, αν και πρόσθεσε ότι πληρέστερη εικόνα θα υπάρχει όταν θα είναι διαθέσιμα τα έσοδα για το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, τα οποία παραδοσιακά είναι αυξημένα.
Τελευταίες ειδήσεις
- Έρευνα: Πόσο θα μας κοστίσει φέτος η θέρμανση μετά και την ανακοίνωση των επιδοτήσεων
- Ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση: Bήμα-βήμα η υποβολή της αίτησης για το επίδομα
- Έξυπνο σπίτι: Εναλλακτική λύση για μείωση των δαπανών ενέργειας και θέρμανσης
- Έως τις 10 Δεκεμβρίου οι πρώτες πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης – Τι προβλέπει η ΚΥΑ
- Ανοίγει από Δευτέρα 15/11 η πλατφόρμα για επίδομα θέρμανσης
Σχετικά θέματα
- Συμβουλές για να μη σας “κλέψουν” κατά την παράδοση πετρελαίου θέρμανσης
- “Κλειδί” η σωστή επιλογή λέβητα – καυστήρα πετρελαίου
- Πετρέλαιο: Υπάρχουν λύσεις για να μη σας στοιχίσει η θέρμανση… αηδόνι
- Συντήρηση καυστήρα – λέβητα: Τι να προσέξετε
- Δικαιούμαι επίδομα θέρμανσης, πόσο θα μου κοστίσει το πετρέλαιο; – Παράδειγμα