βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Bloomberg: Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο

Στα προβλήματα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι βόρειων περιοχών της Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg με τίτλο “ Greeks Can’t Find Euros to Buy Heating Oil With Winter Economy”.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο δημοσίευμα του ξένου πρακτορείου, οι Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο, ενώ γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην περιοχή της Κστοριάς.

Οι κάτοικοι της Καστοριάς δεν μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους, αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η πόλη δεν έχει λάβει επιδότηση από την κυβέρνηση για να ζεστάνει τα σχολεία και ο δήμαρχός της εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει και τις 53 σχολικές μονάδες, από το να αφήσει τα παιδιά να παγώσουν. Μια κοντινή πόλη έχει ήδη κλείσει τα σχολεία για τον ίδιο λόγο, αναφέρει το δημοσίευμα.

“Είναι το πιο κρύο μέρος στην Ελλάδα”, δηλώνει ο δήμαρχος της Καστοριάς. Πέρυσι ο χειμώνας διήρκεσε από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, σημειώνει. “Φέτος όμως ήμασταν πιο τυχεροί”.

Η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης στην Ελλάδα έχει εκτιναχθεί στα 1.266 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, ενώ στην Βρετανία η ίδια ποσότητα στοιχίζει 861 ευρώ και στις ΗΠΑ 790 ευρώ.