βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Εξοικονόμηση ενέργειας

Bosch: «Έξυπνες» λύσεις θέρμανσης για ενεργειακά αποδοτικότερα ξενοδοχεία

BoschΣε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο Airotel Stratos Vassilikos, η Bosch Ελλάδος παρουσίασε “έξυπνες” λύσεις θέρμανσης και συστημάτων ασφαλείας για ενεργειακά αποδοτικά και ασφαλή ξενοδοχεία.

Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρέθησαν μηχανικοί-μελετητές, στελέχη κατασκευαστικών εταιρειών καθώς και τεχνικοί διευθυντές μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, που αναζητούν την βέλτιστη δυνατή λύση για την κάλυψη των απαιτήσεων κάθε έργου που αναλαμβάνουν.

Mετά από μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και στα πρώτα χρόνια σύστασης της εταιρείας, ακολούθησε η αναφορά στους τέσσερις επιχειρηματικούς της τομείς (Τεχνολογίας Οχημάτων, Ηλεκτρικά Εργαλεία, Συστήματα Θέρμανσης & Συστήματα Ασφαλείας), αλλά και κυρίως στο πως αντικρίζει το μέλλον, εφαρμόζοντας πρωτότυπες και καινοτόμες νέες τεχνολογίες που προσανατολίζονται γύρω από το διαδίκτυο των αντικειμένων (Internet of Things).

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των ολοκληρωμένων λύσεων θέρμανσης της Βosch τόσο για ξενοδοχεία όσο και για βιομηχανίες, όπως επιδαπέδιοι λέβητες αερίου και πετρελαίου, επίτοιχοι λέβητες αερίου συμπύκνωσης, ηλιοθερμικά συστήματα , θερμοδοχεία κ.α., ενώ παρουσιάστηκαν και κάποια έργα αναφοράς όπου η εγκατάσταση λεβήτων, θερμαντήρων και λοιπών συστημάτων θέρμανσης οδήγησε σε σημαντική μείωση κατανάλωσης, μεγαλύτερη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα. «Η Bosch προσφέρει με τις λύσεις της χαμηλότερη κατανάλωση, ευκολία στη συντήρηση και χαμηλής στάθμης θόρυβο, ενώ πλέον διακρίνεται και για το ξεχωριστό design της», όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση του τμήματος Θερμοτεχνικής της Bosch Eλλάδας.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε το τμήμα Συστημάτων Ασφαλείας της Bosch παρουσιάζοντας και αυτό την γκάμα των προϊόντων του αλλά και μια καινοτομία στα συστήματα πυρανίχνευσης και μεγαφωνικών. «Η ενοποίηση των συστημάτων ασφαλείας, δηλαδή το να μπορεί ένα άνθρωπος μέσω μια κεντρικής πλατφόρμας να ελέγχει και να παρακολουθεί όλα τα εγκατεστημένα συστήματα ασφαλείας , κάμερες, συναγερμούς, συστήματα πυρανίχνευσης, συστήματα ελέγχου πρόσβασης κλπ, προσφέρει ταχύτερη ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Όλη μας η προϊοντική γκάμα είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια κτηρίων και ιδιαίτερα των ξενοδοχείων», τόνισε το τμήμα.