βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \

Thermosun: Η σωστή θερμομόνωση

Με την σωστή θερμομόνωση μπορούμε να πετύχουμε:

  • Μικρές απώλειες θερμότητας
  • μεγαλύτερη οικονομία στο πετρέλαιο ή στο ρεύμα
  • οικολογικότερη κατανάλωση των φυσικών πόρων
  • μικρότερη καταπόνηση των κλιματιστικών συσκευών
  • αγορά μικρότερων και λιγότερων θερμαντικών σωμάτων
  • αποφυγή μυκήτων (μούχλας) στα ταβάνια και στα δοκάρια (η μούχλα δημιουργείτε γιατί υγροποιούνται στην παγωμένη επιφάνεια του ταβανιού οι υδρατμοί του χώρου. Συναντάμε πιο συχνά μούχλα στο ταβάνι, από στους τοίχους, διότι το ταβάνι -σκυρόδεμα- είναι πιο παγωμένο, από τα τούβλα του τοίχου, όπως φαίνεται και από τις παραπάνω ενδεικτικές τιμές).

Επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο εφαρμογής μόνωσης με την αξιοποίηση της επαναστατικής δυνατότητας φραγής της ακτινοβολίας

Προερχόμενο από έρευνες πολλών ετών και δοκιμασμένο τόσο σε εργαστήρια τεχνολογίας της ΝASA όσο και στα μεγαλύτερα έργα υποδομής σε όλο τον κόσμο το SUPER THERM® της βιομηχανίας Superior Products USA έρχεται για να επαναπροσδιορίσει την μέχρι τώρα αντίληψη και εφαρμογή μεθόδων μόνωσης. Είτε μιλάμε για υγρομόνωση είτε για θερμομόνωση το επίχρισμα SUPER THERM® που βασίζεται στην νανοτεχνολογία δίνει λύσεις εκεί όπου οι συμβατικές μέθοδοι αδυνατούν.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά υλικά που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία απλά και μόνο επιβραδύνουν τη διάδοση της αγώγιμης θερμότητας, το SUPER THERM® είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να «μπλοκάρει» το αρχικό θερμικό φορτίο με την ανάκλαση του 95% της ηλιακής ενέργειας από την επιφάνεια προτού να προλάβει αυτή η ενέργεια να απορροφηθεί από το δομικό στοιχείο. Στο SUPER THERM® πολύ απλά δεν «δέχεται» την θερμότητα λόγω της παρουσίας σε αυτό ενός μοναδικού συνδυασμού κεραμικών σωματιδίων υψηλής τεχνολογίας. Αυτά τα σωματίδια δεν έχουν πυκνότητα η οποία να μπορούσε να απορροφήσει και να κρατήσει τη θερμότητα.

Το SUPER THERM® μπορεί και αντανακλά το 95% της ηλιακής ενάργειας επειδή είναι το μόνο προϊόν στην αγορά σήμερα που μπορεί να αντιστέκεται αποτελεσματικά και στους τρείς τρόπους μεταφοράς της ηλιακής ενέργειας: Το ηλιακό φώς, την υπεριώδη ακτινοβολία και την υπέρυθρη ακτινοβολία. Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) αντιπροσωπεύει το 3% της θερμότητας, το ηλιακό φως ή αλλιώς η ακτινοβολία βραχέων κυμάτων αντιπροσωπεύει το 40% της  θερμότητας και η υπέρυθρη (IR) ακτινοβολία αντιπροσωπεύει το 57% της θερμότητας.

Η συμβατική μόνωση, συμπεριλαμβανομένου του υαλοβάμβακα, της κυτταρίνης, του αφρού πολυουρεθάνης και άλλων στερεών υλικών, περιέχει μικρούς θύλακες αέρα που επιβραδύνουν τη μεταφορά της θερμικής αγωγιμότητας. Δεν μπορεί να εμποδίσει ή να αποτρέψει τη μεταφορά θερμότητας. Η συμβατική μόνωση το μόνο που κάνει είναι να επιβραδύνει τη μεταφορά θερμικής αγωγιμότητας. Ωστόσο, η θερμότητα σταδιακά θα απορροφηθεί, θα κορεσθεί το μονωτικό υλικό και στη συνέχεια θα μεταφέρει τη θερμότητα. Ο ρυθμός μεταφοράς είναι επίσης ουσιαστικός και εξαρτάται και από την υγρασία.

Ο συντελεστής R είναι μία τιμή που εκφράζει πόσο καλά συμπεριφέρεται μία συμβατική μόνωση διάδοσης της θερμότητας μέσω της αγωγιμότητας  ΜΟΝΟ. Χρησιμοποιείται στα διάφορα τεστ για την εξακρίβωση των ιδιοτήτων των συμβατικών υλικών μόνωσης. Αγνοεί τελείως την διάδοση θερμότητας μέσω των άλλων δύο τρόπων: με τα ρεύματα και την ακτινοβολία. Με λίγα λόγια ο συντελεστής R μετρά την διάδοση της θερμότητας δια της αγωγής – δηλαδή πόσο πολύ και γρήγορα απορροφάται και μεταδίδεται η θερμότητα από ένα συμβατικό μονωτικό υλικό.

Το SUPER THERM® λοιπόν «μπλοκάρει» το 95% της αρχικής ηλιακής ενέργειας με την οποία έρχεται σε επαφή ενώ απορροφά μόνο το 5% της ηλιακής ενέργειας σε αντίθεση με τα συμβατικά υλικά που απορροφούν και το 100% αυτής. Σο 91% αυτής της ενέργειας αντανακλάται πίσω στο περιβάλλον πράγμα που σημαίνει ότι μόνο το υπόλοιπο 9% του 5% διαδίδεται μέσω του υλικού. Αυτή και μόνο η ιδιότητα του το κάνει να υπερέχει ανταγωνιστικά κατά πολύ από τα συμβατικά υλικά. Αν δε προσθέσουμε σε αυτό και την ευκολία εφαρμογής του τότε μιλάμε για ένα εντελώς νέο τρόπο αντίληψης της διάδοσης της θερμότητας και μόνωσης από αυτή που διδάσκεται στα σχολεία.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ – ΧΡΩΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

(Aυτοθερμαινόμενο χρώμα με κεραμικά νανοσφαιρίδια)
Κορυφαίας ποιότητας θερμομονωτικό χρώμα ιδανικό για εσωτερική θερμομόνωση. Με τα ειδικά θερμοκεραμικά νανοσφαιρίδια που περιέχει, θερμομονώνει τον χώρο σας και από τους τρείς τρόπους μεταφοράς της θερμότητας. Συγχρόνως εκμεταλλεύεται την ιδιότητα του αυτή για να μας παρέχει ένα πιο ζεστό και υγιεινό περιβάλλον, προσφέροντας μεγάλη καλυπτικότητα με βελούδινη επιφάνεια. Έχει πολύ μεγάλη αντοχή στο συχνό πλύσιμο. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας προσφέρει τη δυνατότητα έως 80% ταχύτερης θέρμανσης των χώρων με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ – ΧΡΩΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

(Aυτοθερμαινόμενο χρώμα με κεραμικά νανοσφαιριδια κενού αέρα)
Κορυφαίας ποιότητας ακρυλικό, ειδικό θερμομονωτικό χρώμα εξωτερικών τοίχων και ταρατσών. Είναι ελαστομερές, διατηρώντας την ελαστικότητά του ακόμα και σε θερμοκρασίες από -20°C έως 80°C. Καλύπτει τέλεια τριχοειδή και μικρορωγμές στις επιφάνειες προσφέροντας έτσι εξαιρετική στεγάνωση των εξωτερικών τοίχων από την υγρασία. Τα ειδικά θερμοκεραμικά νανοσφαιρίδια που περιέχει στην σύσταση του, του δίνουν θερμομονωτικές ιδιότητες, που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας χειμώνα – καλοκαίρι. Εφαρμόζεται σε κάθε είδους νέα ή παλαιά επιφάνεια. Δημιουργεί μία αδιάβροχη και ελαστική μεμβράνη, εξαιρετικά ανθεκτική στις εξωτερικές συνθήκες. Προσφέρει μία θαυμάσια ματ επιφάνεια.


Σχετικά θέματα