βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Αντλίες θερμότητας

Την αντλία θερμότητας Hotjet 15 ΟΝΕ λανσάρει η 3DS Energy – Τα πλεονεκτήματα

jotjetΤην τσέχικης κατασκευής αντλία θερμότητας Hotjet διαθέτει η 3DS Energy η οποία έχει μακροχρόνια παρουσία στο χώρο των Α.Π.Ε.  με έμφαση στον κλάδο της θέρμανσης.

H Hotjet CZ sro κατέχει ηγετική θέση ανάμεσα στις κατασκευάστριες εταιρείες αντλιών θερμότητας στην διεθνή αγορά. Η επιτυχία αυτή οφείλεται  στο συνδυασμό της σταθερής λειτουργίας των αντλιών θερμότητας, της  ποιότητας και της αξίας τους.  Οι σειρές των προϊόντων  περιλαμβάνουν συστήματα  αέρος –νερού , νερού-νερού  , εδάφους –νερού και μονάδες τύπου split. Καλύπτουν οικονομικές  λύσεις αλλά και βιομηχανικές  εφαρμογές με απόδοση έως 100kW και έχουν αναπτυχθεί από τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης της  εταιρείας  Hotjet CZ sro.

Όλα τα εξαρτήματα έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τη σύγχρονη ανάπτυξη και τις τεχνολογικές τάσεις και σε συνεργασία με τους συνεργάτες  Emerson , Danfoss, Swep και Siemens.

Τα πλεονεκτήματα των αντλιών είναι : ελαχιστοποίηση του κόστους, ασφάλεια , καμία εξάρτηση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, εύκολη εγκατάσταση, εξοικονόμηση χώρου και σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης.

Οι αντλίες θερμότητας  Hotjet  έχουν την δυνατότητα δροσισμού εκτός από θέρμανση, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη λύση για μια άνετη ατμόσφαιρα  χειμώνα-καλοκαίρι.

Η εταιρεία λανσάρει μια νέα οικονομική σειρά αντλίας αέρος–νερού , την Hotjet 15 ONE. Η σειρά ΟΝΕ είναι μια εντελώς νέα γενιά αντλιών , με χαμηλότερο κόστος και υψηλό συντελεστή απόδοσης , χαμηλό επίπεδο θορύβου και εξελιγμένο σύστημα ελέγχου Siemens.

Μέγιστη θερμοκρασία νερού έως 55ο C, ενώ με τη χρήση συμπιεστή τύπου EVI  η μέγιστη θερμοκρασία νερού είναι 65ο C.

Η αντλία θερμότητας  Hotjet 15 ΟΝΕ  που προσφέρεται με την τεχνολογίας  EVI , έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

–          Ιδανική λύση για συστήματα καλοριφέρ
–          Μεγαλύτερη απόδοση θέρμανσης
–          Υψηλή θερμοκρασία  νερού :
65ο C με εξωτερική θερμοκρασία -5ο C
60ο C με εξωτερική θερμοκρασία -12ο C
–          Διατήρηση καλής λειτουργίας σε χαμηλές θερμοκρασίες
–          Πλήρη κάλυψη των αναγκών θέρμανσης κατά την χειμερινή περίοδο

Επίσης διατίθεται με το σύστημα Soft Starter(συσκευή ομαλής εκκίνησης), με το οποίο επιτυγχάνετε ακόμη περισσότερη οικονομία αλλά και προστασία της αντλίας , ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται και επέκταση εγγύησης στα 5 έτη.

Τέλος σημειώνεται ότι με το on-line σύστημα των αντλιών θερμότητας Hotjet  είναι δυνατός ο 24ωρος έλεγχος της σωστής λειτουργίας μέσω internet.

Γενικά για τις αντλίες θερμότητας

Η αντλία θερμότητας είναι ένα εξελιγμένο μηχάνημα, που εκμεταλλεύεται την προσφερόμενη από το περιβάλλον θερμότητα και την αξιοποιεί για τη θέρμανση και το δροσισμό οποιασδήποτε κατοικίας. Οι αντλίες θερμότητας αέρος/νερού αντλούν την θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και θερμαίνουν το νερό που διατρέχει τα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παράγουν κρύο νερό, που αξιοποιούμε για το δροσισμό  της κατοικίας. Η αντλία θερμότητας μπορεί να προσφέρει ψύξη και θέρμανση σε μια οικία. Έχει αυξημένο βαθμό απόδοσης από 285 – 550% δεδομένης εξωτερικής συνθήκης και τύπο αντλίας, με μικρή κατανάλωση σε σχέση με ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης με λέβητα το οποίο έχει βαθμό απόδοσης 85 – 94%.

Η αυξημένη απόδοση της αντλίας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί λόγω σχεδιασμού να απορροφήσει και να εκμεταλλευτεί θερμότητα από το περιβάλλον (ήλιος, αέρας, έδαφος και νερό). Η ενέργεια αυτή προστίθεται μόνιμα στο σύστημα που υποστηρίζει σε αναλογία 75% περιβάλλον και 25% ηλεκτρική ενέργεια. Δηλαδή με 1KW καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας παράγονται έως και 4KW χρηστικής ενέργειας  θερμικά ή ψυκτικά. Ο μέσος ετήσιος βαθμός απόδοσης (COP) του συστήματος μπορεί να είναι πάνω από το 4 για (Α/Θ Αέρα/Νερού), με ελάχιστο λειτουργικό κόστος χρήσης.

Οι αντλίες θερμότητας κατατάσσονται στην κατηγορία «πράσινης ενέργειας» γιατί έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Οι Αντλίες Θερμότητας μπορούν να εγκατασταθούν σε νέα ή παλιά κτίρια και μπορούν να συνδεθούν με υπάρχοντα θερμαντικά σώματα (ειδικά μοντέλα), σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσισμού καθώς και με Fan Coils για θέρμανση και ψύξη. Επίσης μπορούν να συνδυαστούν και με ήδη υπάρχον λεβητοστάσιο ή και με άλλες ανανεώσιμες πηγές όπως για παράδειγμα τα ηλιακά συστήματα για υποστήριξη θέρμανσης.

Η αντλία θερμότητας επιπλέον λειτουργεί με σύστημα αντιστάθμισης για πιο οικονομική διαχείριση της θέρμανσης ή ψύξης ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες του περιβάλλοντος.