βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Κλειστό το taxinet για το επίδομα θέρμανσης του 2015

taxisnetΚαθυστερήσεις σημειώνονται, από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με το άνοιγμα του Taxis για την υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης του 2015.

Κανονικά θα έπρεπε η εφαρμογή να έχει ανοίξει εδώ και μήνες, ώστε οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους και το σύστημα να προχωρήσει στις απαιτούμενες διασταυρώσεις, ώστε με την έναρξη της περιόδου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης οι δικαιούχοι να αγοράσουν απ’ ευθείας πετρέλαιο με μειωμένη τιμή.

Αντίθετα όμως το υπουργείο Οικονομικών τρέχει και πάλι στο «και πέντε» να ετοιμάσει την εφαρμογή, ώστε να κατατεθούν οι αιτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες δικαιούχοι θα πρέπει πρώτα να βρουν τα λεφτά, καθώς αναγκάζονται να αγοράσουν (αν αγοράσουν) πετρέλαιο θέρμανσης στην κανονική του τιμή και στη συνέχεια να περιμένουν να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Και φέτος οι καταναλωτές που δικαιούνται το επίδομα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση σε ηλεκτρονική φόρμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), μπαίνοντας με τον προσωπικό τους κωδικό στο Taxis. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία της απόδειξης που θα εκδώσει ο πρατηριούχος και τον αριθμό ενός τραπεζικού λογαριασμού τους, προκειμένου να πιστωθεί το ποσόν του επιδόματος βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Αναφορικά με την τιμή διάθεσης, οι έμποροι λένε ότι μετά τη μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, εκτιμάται ότι η τιμή στην Αττική θα είναι περί το 1,04 ευρώ το λίτρο και στην περιφέρεια περί το 1,10 με 1,12 ευρώ το λίτρο.

Για τα περίπου 500.000 νοικοκυριά που δικαιούνται επιδότηση η τιμή θα κυμανθεί στο 0,80 ευρώ το λίτρο, ενώ το επίδομα που θα λάβουν θα εξαρτηθεί από την κλιματική ζώνη, στην οποία ανήκουν, και τα τετραγωνικά της κατοικίας τους.