βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Δεν ξεκίνησε η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην Πελοπόννησο

Μπορεί η διανομή πετρελαίου θέρμανσης να ξεκίνησε επίσημα, ωστόσο πουθενά στην Πελοπόννησο δεν γίνεται διανομή, τόσο γιατί οι πρατηριούχοι σκληραίνουν την στάση τους έναντι της κυβέρνησης, για να μην ισχύσει η εξίσωση της τιμής με το κίνησης, όσο και γιατί δεν υπάρχουν παραγγελίες από τους καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Τρίπολη και με τον άσχημο καιρό και το κρύο που είχε το βράδυ, δεν υπάρχουν παραγγελίες στα πρατήρια.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αρκαδίας Αναστάσιος Κακλαμάνος μιλώντας στο ΑΜΠΕ, έκανε λόγο για «Μαύρο Οκτώβρη» υπογραμμίζοντας πως, «πετρέλαιο θέρμανσης δεν έχει φτάσει στην Αρκαδία, ούτε και οι εταιρείες έχουν βγάλει πετρέλαιο θέρμανσης». Επισήμανε ότι δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης και σε σύγκριση με πέρσι η πτώση αγγίζει το 100%. Ανέφερε μάλιστα ότι την ίδια ημέρα πέρσι οι παραγγελίες που είχαν τα πρατήρια καυσίμων στην Τρίπολη, ήταν από τριάντα και πάνω, ενώ σήμερα λίγα πρατήρια έχουν από μία ως τρεις παραγγελίες και στα περισσότερα δεν υπάρχει καμιά παραγγελία.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών είπε πως το σύστημα επιστροφής χρημάτων είναι προβληματικό και τόνισε, πως αν δεν αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση τότε θα παγώσει ο κόσμος, ενώ σημείωσε ότι πολλές πολυκατοικίες στην Τρίπολη, που ο χειμώνας διαρκεί για μακρύ διάστημα και το κρύο είναι δριμύ, αποφάσισαν να μην ανάψουν καλοριφέρ. Ο κ. Κακλαμάνος, ανέφερε πως ο τζίρος των πρατηρίων έχει πέσει πολύ κι τόνισε ότι υπάρχει μείωση κατανάλωσης στη βενζίνη, που φτάνει το 40% και στο πετρέλαιο κίνησης κατά 30%, ενώ πρόσθεσε πως ήδη έχουν κλείσει 14 από τα 92 πρατήρια της Αρκαδίας, σε διάστημα ενάμιση έτους κι εκτίμησε ότι τα λουκέτα στα πρατήρια θα αυξηθούν.