βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Διαμαρτυρία δημάρχου Ανωγείων για το επίδομα πετρελαίου

Την διαμαρτυρία του για την ένταξη του Δήμου Ανωγείων στη «Δ ζώνη» επιδότησης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο δήμαρχος της περιοχής Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Ο κ. Κεφαλογιάννης ζητά από τον υπουργό την επανεξέταση των γεωγραφικών κριτηρίων, έτσι ώστε ο ορεινός Δήμος Ανωγείων να ενταχτεί στην Α ή στην Β Γεωγραφική Ζώνη.

Την επιστολή του δημάρχου Ανωγείων κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή, ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Στην επιστολή ο Σ. Κεφαλογιάννης αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με την Δ33 50429999 ΕΞ. 16.11.2012 απόφασή σας, περί χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, στο άρθρο 3 αυτής, η Ελληνική Επικράτεια κατανέμεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ο Δήμος Ανωγείων, εντάσσεται στην τέταρτη (Δ) ζώνη επιδότησης παρά το ότι επίσημα έχει χαρακτηριστεί ορεινός, (Ν 3852/10 άρθρο 1 Παρ.17.).

Ο Δήμος Ανωγείων είναι κτισμένος στις βόρειες πλαγιές του Ψηλορείτη στα 800 μ. υψόμετρο. Ο πληθυσμός του είναι αγροτικός – κτηνοτροφικός και αποτελείται από άτομα μεγάλης ηλικίας και χαμηλού εισοδήματος που καθημερινά δίνει την μάχη της επιβίωσης.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε άδικη την οριζόντια εφαρμογή του μέτρου αυτού, καθώς ο χειμώνας στον Δήμο Ανωγείων έχει χαρακτηριστικά ορεινών ηπειρωτικών περιοχών, ενώ καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, όπως αναλυτικά φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία του ΜΕΤΕΟ, τα οποία και σας επισυνάπτω. Από τα στοιχεία αυτά διαπιστώνεται ότι για το μήνα Νοέμβριο η μέση θερμοκρασία στα Ανώγεια, συγκρίνεται με αυτήν της Αλεξανδρούπολης (Α Ζώνη) και της Λάρισας και όχι με αυτές του γειτονικού μας Ηρακλείου (Δ Ζώνη).

Ζητάμε από εσάς την επανεξέταση των γεωγραφικών κριτηρίων έτσι ώστε ο ορεινός Δήμος Ανωγείων να ενταχτεί στην Α ή στην Β Γεωγραφική Ζώνη για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης».