βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Πετρέλαιο

Κανείς δεν θέλει πετρέλαιο θέρμανσης – Πτώση 90% στη ζήτηση!

Η τιμή που είναι αυξημένη κατά 20 % σε σχέση με πέρυσι φαίνεται να στρέφει τους καταναλωτές σε άλλες μεθόδους θέρμανσης.

Μειωμένη ζήτηση ακόμα και κατά 90% σε σχέση με πέρυσι, παρατηρείται στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης στο Ηράκλειο, με τους καταναλωτές προς το παρόν να μην εκδηλώνουν κανένα ενδιαφέρον αγοράς.

Η συγκεκριμένη μείωση είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί, καθώς οι ποσότητες συγκρίνονται με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, που ο καιρός ήταν αντίστοιχος και τα συγκριτικά δεδομένα όμοια. Η τιμή ωστόσο που είναι αυξημένη κατά 20 % σε σχέση με πέρυσι φαίνεται να στρέφει τους καταναλωτές σε άλλες μεθόδους θέρμανσης. Ακόμα όμως και στις περιπτώσεις που οι καταναλωτές πρόκειται να προμηθευτούν έστω και μικρές ποσότητες πετρελαίου, δείχνουν αρκετά αναβλητικοί, δεδομένων των τιμών.

Υπενθυμίζεται ότι η μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης για τον νομό Ηρακλείου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 1 ευρώ και 15 λεπτά ανά λίτρο.
«Ουσιαστικά η ζήτηση τη φετινή σεζόν είναι προς το παρόν μηδενική» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης, ο οποίος και προσθέτει: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον ούτε όμως και ερωτήσεις σε σχέση με την τιμή πώλησης. Εκτίμησή μας είναι πως οι αυξημένες τιμές, η μείωση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, αλλά και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, είναι οι κύριοι παράγοντες που συνηγορούν στο να μην υπάρχει ζήτηση»

«Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι πλέον το πετρέλαιο θέρμανσης κινείται λίγο πριν τις γιορτές και συνολικά δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες» υποστηρίζει ο κ. Σαμόλης, τονίζοντας πως μετά τον Ιανουάριο ουσιαστικά δεν υπάρχει ζήτηση, παρά μόνο κάποιες «προσθήκες».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ακόμα και οι ζητούμενες ποσότητες είναι ελάχιστες, με τους καταναλωτές να περιορίζουν τις παραγγελίες τους δραματικά.

(cretalive.gr)