βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Ενεργειακά Τζάκια

Μήπως η χαμηλή τιμή των πέλλετ είναι προσωρινή;

Η χαμηλή τιμή των πέλλετ αποτελεί το κυριότερο στοιχείο το οποίο καθιστά το συγκεκριμένο καύσιμο όλο και πιο δημοφιλές στη χώρα μας. Έτσι, με δεδομένο ότι, εάν εξαιρέσουμε το οικολογικό κομμάτι, το οικονομικό είναι το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα των πέλλετ, δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές που αναρωτιούνται εάν οι υφιστάμενες χαμηλές τιμές των πέλλετ θα διατηρηθούν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Βεβαίως, δεν υπάρχει κάποιος παράγοντας που να εγγυάται ότι η τιμή των πέλλετ δεν πρόκειται να αυξηθεί, κατ’ αναλογία με την ανοδική πορεία του πετρελαίου, ωστόσο, μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι παρά τη συνεχόμενη αύξηση που παρατηρείται στο πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή των πέλλετ δεν μεταβάλλεται για το λόγο ότι δεν είναι παράγωγο του πετρελαίου.

Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση τα περιθώρια εξοικονόμησης αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα μεγάλα και κατά συνέπεια η όποια αύξηση των τιμών προκύψει, δε θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το κέρδος των καταναλωτών οι οποίοι θα επιλέξουν τα πέλλετ έναντι του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου.

 

Δείτε τιμές για σόμπες και καυστήρες πέλλετ.