βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα \ Ενεργειακά Τζάκια

Απάτες μέσω internet για την αγορά καυσόξυλων

Πήγαν για καυσόξυλα και βγήκανε …καμένοι πολλοί πολίτες και επιχειρηματίες, που επιχείρησαν τον τελευταίο μήνα να προμηθευτούν καύσιμη ύλη για τον χειμώνα μέσω Διαδικτύου, από την Κεντρική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε ο εμπορικός σύμβουλος της πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Ζόλταν Σάμπο (Zoltan Szabo), τον τελευταίο μήνα -από τις αρχές Οκτωβρίου- κατεγράφησαν πολλές περιπτώσεις απάτης σε βάρος ατόμων, που επιχείρησαν να αγοράσουν καυσόξυλα και πέλλετ ή να βρουν επιχειρηματικούς εταίρους στον κλάδο, μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον κ.Σάμπο, οι επιτήδειοι προέρχονται, όπως διαπιστώθηκε, κυρίως από αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ παρουσιάζονται ώς ιδιοκτήτες ουγγρικών εταιρειών, χωρίς φυσικά να είναι, ζητώντας μάλιστα προπληρωμή για τα καυσόξυλα και τα πέλλετ που υποτίθεται ότι θα διαθέσουν στον αγοραστή!

Οι αγοραστές, αδυνατώντας να ελέγξουν την αξιοπιστία των «εταίρων» τους, βρίσκονται τελικά χωρίς ξύλα και, φυσικά, με λιγότερα χρήματα. Για ν΄ αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον, οι υποψήφιοι αγοραστές και οι επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται για καυσόξυλα και πέλλετ, «καλό είναι να ελέγχουν με την πρεσβεία την αξιοπιστία του εταίρου τους», όπως προειδοποίησε ο κ.Σάμπο, μιλώντας σήμερα από το βήμα εκδήλωσης του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τις οικονομίες των κρατών-μελών της ομάδας Βίσενγκραντ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)